- HBC Planontwikkeling en FlexxInvestments bouwen huisvesting voor arbeidsmigranten in de Noordoostpolder. MRTN by Schep van Herk bracht partijen bij elkaar en begeleidde de aankoop en samenwerkingsovereenkomst.


HBC Planontwikkeling start, in samenwerking met FlexxInvestments, een bouwproject in Creil in de Noordoostpolder. Op het programma: huisvesting voor arbeidsmigranten.

In de Noordoostpolder werken veel arbeidsmigranten. De Noordoostpolder is een gebied met veel agrarische activiteit, met name akkerbouw. 
In gebieden waar veel seizoenarbeiders  of andere kort blijvende arbeidsmigranten komen, worden arbeidsmigranten vaak in grote groepen van geregeld zo’n 100 tot 300 man ondergebracht in een pension. Deze pensions bevinden zich vaak in het buitengebied, buiten de dorpskern. Er bestaan tevens kleinere pensions, die ook vaak in het buitengebied liggen. 
De gemeente Noordoostpolder streeft naar passende, kwalitatief goede huisvesting voor alle arbeidsmigranten. De behoeften van arbeidsmigranten op het gebied van huisvesting veranderen vaak naarmate de arbeidsmigranten langer in Nederland blijven, maar hoe dan ook is de kwaliteit van die huisvesting een punt waarop de gemeente haar verantwoordelijkheid wil nemen. Dit past binnen het beleid van de gemeente dat arbeidsmigranten welkom zijn in de Noordoostpolder: de gemeente ziet het als haar verantwoordelijkheid om arbeidsmigranten te helpen en eventuele problemen waar zij tegenaan lopen, zo veel mogelijk weg te nemen.
Binnenkort start HBC Planontwikkeling samen met FlexxInvestments een nieuw project in Creil. Het gaat om een locatie die geschikt is voor maximaal 150 arbeidsmigranten.
Zij slaan voor dit project de handen ineen met verschillende partners:

  • Martho Flexwerk: een uitzendbureau in de Noordoostpolder dat arbeidsmigranten en werkgevers aan elkaar koppelt;
  • FlexxInvestments: een investeerder in vastgoed met oog voor de mensen achter het project;
  • MRTN by Schep | Van Herk: adviseur in vastgoedbeleggingen, bracht de partijen bij elkaar en begeleidt de aankoop en samenwerking.

Terug naar het overzicht