- MRTN by Schep|Van Herk adviseerde Sustay tijdens het tender-traject


De Utrechtse ontwikkelaar Sustay gaat tachtig woningen voor ouderen bouwen aan het Eikenhout in Houten. Het Houtense stadsbestuur gaat akkoord met het plan, dat is uitgewerkt in samenspraak met omwonenden.

Het complex bestaat uit 24 sociale-huurappartementen, 36 appartementen in het middenhuursegment en nog eens 20 koopappartementen. Het complex wordt gebouwd naast de hervormde Sionkerk en wordt begrensd door woonwijk Het Hout en de rotonde bij De Koppeling.

Op deze plek zou aanvankelijk een woon-zorgcomplex worden gebouwd. Omwonenden vonden dat bouwplan echter veel te massaal en kwamen ertegen in verzet. Met succes, want het zorgcomplex kwam er uiteindelijk niet en ook het ontwerp van de Sionkerk werd aangepast om tegemoet te komen aan bezwaren van de buurt.

Levensloopbestendig
Onder het appartementencomplex komt een parkeergarage. De woningen worden gasloos opgeleverd en zijn levensloopbestendig, wat wil zeggen dat bewoners er kunnen blijven wonen als ze op latere leeftijd minder goed ter been zijn. In het gebouw liggen straks nergens drempels en de balkons worden extra breed opgeleverd. Het complex krijgt een groene binnenruimte, die niet alleen voor toekomstige bewoners maar ook voor omwonenden toegankelijk is. 

Het is niet zonder reden dat de woningen voor ouderen juist op deze plek worden gebouwd. Vlakbij is het Medisch Centrum Leebrug gevestigd, met daarin onder meer een huisartsenpost en een apotheek. De bouw kan volgend voorjaar beginnen, een jaar worden opgeleverd.


Terug naar het overzicht